Web Analytics Made Easy - Statcounter

نجم‌الدین شریعتی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره اینکه در ایام محرم و صفر غیر از برنامه‌های معمول مداحی و سخنرانی چه رویکردی می‌تواند مورد توجه برنامه‌سازان تلویزیون واقع شود بیان کرد: آنچه که به نظرم اهمیت دارد ارتقای سطح مخاطب است چه در برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی و چه در فضای مجازی یا رسانه‌های دیگر یا حتی رفتاری که باید داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رویکرد باید در یک اتاق فکر و با حضور افرادی که خوش فکر هستند یا دغدغه دارند بررسی شود. این افراد دغدغه مند باید فکر کنند و ببینند در این ایام چه می‌توان کرد که علاوه بر شوری که ایجاد می‌شود معرفت هم به مخاطب اضافه شود.

شریعتی با اشاره به یکی از برنامه‌هایش در این حوزه عنوان کرد: شبی به خاطر برنامه‌ای در باب اربعین مطالعه می‌کردم و دیدم این حوزه چقدر جای کار دارد و چه ظرافت‌ها و هنرمندی هایی را می‌طلبد که البته به شناخت ما هم برمی‌گردد. اربعین ابعاد معرفتی و عرفانی بسیار بالایی دارد و اگر روی اینها کار شود به فرم آن هم می‌توان رسید.

این مجری برنامه‌های معارفی درباره رویکرد مناسبتی نسبت به فرهنگ اربعین و عاشورا تصریح کرد: ما غالباً همه چیز را سطحی می‌بینیم درحالیکه اربعین یا پیام‌هایی که ایام محرم و صفر دارند صرفاً به یک بازه زمانی مشخص تعلق ندارد. آنها که صاحب فکر و نظر هستند چقدر در این حوزه‌ها کار کرده‌اند و اگر به اینها دقت کنیم می‌توان فهمید که باید از سطح فراتر رفت.

شعر مداحی‌ها عمیق باشد

وی درباره تاثیر مداحی و اهمیت شعر گفت: یک مصداق از این فعالیت‌ها نوحه و مداحی است ولی در همین مداحی هم اگر شعرها عمیق باشد می‌تواند به درک و معرفت ما کمک کند. مداحی طی زمان‌های طولانی یکی از راه‌های معرفتی بوده و مردم سال‌ها با این اشعار زلف گره زده‌اند.

شریعتی درباره قالب سخنرانی نیز عنوان کرد: در زمینه سخنرانی هم اینکه چه کسی سخنرانی کند خیلی مهم است و فکر می‌کنم رسانه‌ها باید از سطح حرکت کنند و مخاطب را به عمق برسانند.

مختاری که از دل صفحات تاریخ به سریال آمد

این مجری تلویزیون درباره تاثیر فیلم و سریال نیز بیان کرد: فیلم خیلی موثر است سریال‌های فاخری مثل «مختارنامه»، «امام علی (ع)» یا «یوسف پیامبر» و دیگر آثاری که ساخته شده است و مردم به آنها اقبال نشان داده‌اند نمودی از همین تاثیرگذاری است. اگر این ساختار با همان محتوای عمیق تلفیق شود خیلی کارساز و موثر است.

شریعتی افزود: زمانی در «سمت خدا» یکی از کارشناسان قرار بود موضوعی را با استفاده از آیات قرآن تفسیر کند، من هم ابتدا شعری را براساس مبحث مورد نظر خواندم و آن کارشناس بیان کرد که تمام بحث یک ساعته در همین چند بیت خلاصه و مطرح شد. هنر فیلم و سریال هم همین است، به ویژه برای کسانی که شاید به کتاب و تحقیق مراجعه نمی‌کنند اما از طریق آثار مهمی مثل «مختارنامه» آن مفاهیم عمیق را دریافت می‌کنند. شاید تا قبل از «مختارنامه» کسی حتی مختار را هم نمی‌شناخت و حالا اینها در قالب سریال از دل صفحات تاریخ به مردم معرفی شدند.

وی در پایان اظهار کرد: اینها پروژه‌هایی کلان و بزرگ است و خیلی‌ها هم می‌گویند بودجه چنین آثاری وجود ندارد اما می‌توان با همین فضا کارهایی در یک قسمت یا در ساختاری کوچک‌تر به تولید رساند. اصحاب امام حسین (ع) و دیگر ائمه خیلی مهجور هستند و اگر سیره آنها را مطالعه کنیم محتوایی غنی و جذاب برای تولید رسانه‌ای در دست خواهیم داشت.

کد خبر 5300151 عطیه موذن

منبع: مهر

کلیدواژه: نجم الدین شریعتی سریال مختارنامه اربعین 1400 فیلم کوتاه حضور هنر ایران در جهان تئاتر ایران موسیقی ایرانی حوزه هنری برنامه تلویزیونی محرم 1400 فیلم سینمایی درگذشت چهره ها شبکه دو سیما بازیگر سینما ویروس کرونا فیلم مستند سریال گاندو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۶۷۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش جبلی به جلوگیری از پخش سریال «حشاشین»


به گزارش تابناک به نقل از ایلنا، پیمان جبلی رئیس سازمان صدا و سیما در پایان جلسه هیات دولت با حضور در جمع خبرنگاران درباره تبلیغات انتخاباتی نامزدها برای دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم در رسانه ملی گفت: مناظره‌ها ضبط شده و ان‌شاالله از روزی که تبلیغات رسمی مرحله دوم انتخابات مجلس شروع شود پخش خواهد شد.

وی افزود: در صدا و سیمای استانی ما و علاوه بر تبلیغات تلویزیونی ۲۰ دقیقه‌ای که هر نامزد مثل دوره خواهد داشت، مناظره هم بین نامزدها ان‌شاالله پخش خواهد شد که این روزها در حال ضبط است و فکر می‌کنم تقریباً در تمام مراکز استانی ما دیگر برنامه‌های ضبط مناظره تمام شده باشد.

رئیس سازمان صدا و سیما درباره نمره این سازمان در حوزه کار روی مساله عفاف و حجاب گفت: نمره قطعاً خیلی بالایی نخواهد بود نه به دلیل اینکه اقدامی نشده اقدامات زیادی شده منتها چون حجم این مسئله و این درگیری به معنی فراگیری موضوع در سطح جامعه مهم است که هم عمق فرهنگی دارد هم عمق تاریخی دارد هم عمق اجتماعی دارد و فراگیری آن بسیار زیاد هست کارهای بسیار بیشتری باید انجام شود. اما قطعاً باید کارهای بیشتری شود و برنامه‌های صدا و سیما هم آماده شده که قابل ارائه است و ان‌شاالله در آینده هم به حجم این برنامه هم به لحاظ کمی و هم کیفی اضافه خواهد شد.

وی یادآور شد: مهمترین برنامه‌های ما غلبه دادن گفتمان کارآمدی حجاب در امر اجتماعی در واقع کنشگری عفیفانه زن مسلمان، ارائه نمونه‌های بسیار موفق کنشگری زنان مسلمان هم در ایران و هم در کشورهای مختلف و اینکه حجاب عاملی برای نقش آفرینی بیشتر زنان در امور اجتماعی است  و مقایسه آنچه که حجاب به عنوان یک امکان به زنان برای نقش آفرینی بیشتر اعطا می‌کند و مقایسه با نقشی که در جوامع غربی برای زن دیده شده و نگاه ابزاری که به زن در این جوامع نمی‌شود و علاوه بر آن ابعاد احکامی و تعبدی حجاب و عفاف هم در برنامه‌های مختلف تهیه شده این روزها در حال پخش است عرض کردم در سطح مطلوب نیست اما داریم تلاش می‌کنیم که انشالله هم کمی و هم کیفی بهبود پیدا کند.

جبلی در مورد وضعیت بسته شدن دفتر صدا و سیما در آذربایجان گفت: اطلاعات به روز ندارم اطلاع دارم از سال‌های پیش با توجه به محدودیت‌هایی که برای صدا و سیما و بقیه نهادهای فرهنگی در جمهوری آذربایجان پیش آمده بود برای دفتر هم صدا و سیما محدودیت‌های پیش آمده بود که جاهای دیگه هم هست اطلاع به روز ندارم اما باید تلاش بکنیم از طریق وزارت محترم امور خارجه که محدودیت برداشته شود.

وی درباره حذف سریال حشاشین از شبکه نمایش خانگی بله ساترا مسئولیت دارد که جلوی هر آنچه که محتوای تحریف شده است و به فهم و درک اجتماعی لطمه می‌زند و افکار عمومی را منحرف می‌کند را بگیرد، باید تنظیم‌گری و نظارت کند، به نظر ما سریال حشاشین سریالی است که همانطور که ساترا هم در بیانیه‌اش گفت بر اساس واقعیت‌های اتفاق افتاده نیست بلکه بر اساس تحریف تاریخ اتفاق افتاده به همین خاطر هم ساترا برای پخشش به سکوها تذکر داد و سکوها هم در همین راستا اقدام کردند.

جبلی در پاسخ به این سوال که تکلیف معاونت سیاسی سازمان به کجا رسیده صاحبی فعالیتش ادامه می‌دهد یا فرد دیگری خواهد آمد، گفت: این به تصمیمات داخلی سازمان مربوط می شود و در حال بررسی هستیم.

دیگر خبرها

  • علمای ربانی در برخی نقاط مهجورند/ حجاب از معضلات کف جامعه است
  • این صدا سال‌ها در رادیو درخشید/ یک نکته درباره «حشاشین»
  • آینده‌سازان والیبال حریفان جهانی خود را شناختند
  • آب‌رسانی به ۴۱ روستا توسط بسیج‌ سازندگی خراسان‌ شمالی
  • واکنش جبلی به جلوگیری از پخش سریال «حشاشین»
  • بزرگداشت معلم تکریم سنت‌های پسندیده خدا و تعظیم علم و معرفت است
  • سرآسیاب قدیمی ترین حسینیه محله کن
  • کسب علم با معرفت همراه باشد
  • عکس| مداحی جدید و جنجالی مهدی رسولی
  • اجرای طرح بزرگ آبرسانی قلعه مختار اندیمشک نیاز آبی مردم را برطرف می‌کند